~pentas,hidup,kaktus,hidup~: 2011

Friday, December 23, 2011

Tuesday, December 20, 2011

WOW!

ASSALAMMUALAIKUM..
HAI READERS..

nak tahu tak.. petang tadi waktu kelas BI, kelas aku masuk ke komputer lab dekat pusat bahase tu.. sebab ade presentation about survey yang kitorang buat.. dalam tengah duk tunggu kawan aku present kat depan, aku yang  kat belakang ni duk la berbual an.. haha.. *my bad

tapi ade sorang kawan aku ni, HANIFF name die, duk tengok utube.. the title is "i've been proposed".. and mate aku terus tertumpu kat komputer desk die.. how sweet.. korang tengok la sendiri..


bagi aku la sebagai seorang penonton ceritera cinta depa.. aku rase mereka sangat la hai sesuaiiii.. and laki tu sangat tulus hati die.. berbahagia lah kamu ye.. huhu.. lagi satu, video ni aku tengok da lame da.. nie part omputih lak la kan... tapi both sweet gak.. first time aku tengok due2 video ni, aku da nak keluar air mate beb sebab terharu punye pasal.. tapi nasib baik tak terkeluar sebab public2!.. haha.. so, have fun guys..


ok la.. tu je.. agiooosss... ~LOL~

Sunday, December 18, 2011

JELOUS YANG BAIK..

ASSALAMMUALAIKUM THERE..
HAI HAI HAI.. HARAP KORANG2 SIHAT WAL'AFIAT MACAM AKU KAT SINI.. *ceh

ok. korang pernah dengar tak ade jelous yang baik untuk diri kite ni.. ha.. sebenarnye ade.. tak semestinye jelous tu yang untuk niat jahat2 je.. (aku pernah rase, so jangan kate korang tak de jelous yang jahat macam aku)

sometimes kite tak sedar dalam diam timbul perasaan yang tak menyenangkan macm ni.. ok, back to the story.. aku jelous dengan group presentation about uranium in my mineral deposit class.. well, depa (kawan aku la tu) dapat A dalam presentation tu, group aku dapat B.. tu yang jelous.. and with that feelings, aku nekad akan do the best in the next presentation.. tak kire la presentation yang mane pon, aku nak do the best lain kali.. chaiyok2! *ceh, nekad konon

tapi, aku rase same je or lebih kurang je the way they present dengan the way group aku present.. *tak puas hati tu.. haha.. aku tak tahu ape yag lect aku tengok lebihnye group diorang tu.. one of my group member pergi la tanye lect tu, kenape group kitorang dapat B an, then lect tu cakap ape tau.. beliau cakap "tu je yang boleh saya bagi" hurm.. sampai hati lect tu buat group aku macam ni..

nota kaki : 
now tengah jelous tengok kawan2 aku study sedangkan aku kene buat report presentation aku yg dapat B tu

ok la.. agioss... ~LOL~ salam

Friday, December 16, 2011

PASAR KEMBOJA

ASSALAMMUALAIKUM THERE..

tadi tetibe aku rase macam memang kat kemboja.. haha.. no lah.. just now aku baru balik dari pasar kemboja kat NIBONG TEBAI (nibong tebal).. kat situ memang syurga tudung n segale baju perempuan la boleh nak cakap.. semua nye menjual barang milik wanita.. but pakaian je la... ade banyak tudung, kemeje, telekung, baju kurung, baju t-shirt perempuan, n shawl.. rambang mate nak pilih tudung tadi.. aku da lame mengidam jenis tudung yang lembik kat owning tu.. cantik woo.. at last dapat jugak.. harge pon berpatutan.. aku suke! aku suke! aku suke!!.. mulenye aku tengok orang pakai cantik je.. then kawan aku ade beli gak. ape lagi, aku try la pakai.. macam kene je ngan muke aku.. so, aku nak la beli kan.. lagi pon senang gile nak pakai.. best..

time nie aku pakai kawan aku punye tudung

jenis ni aku beli kaler grey lak

ni la tudung yang aku cakap tu, muncungnye lembik.. kaler grey gak aku beli

ni kaler kuning+hijau gelap
ok la.. agioss... ~LOL~

ITS NORMAL..

ASSALAMMUALIKUM..
HAI SEMUA..

just nak say that its normal to have a love to someone which is a guy.. right?? but i depend all in allah's hand.. not to demand bout it.. aku hanye berdoa agar aku mendapat seorang suami yang boleh menjadi imam dalam setiap solat aku.. (apsal aku da fikir panjang sangat ni, aih...)

p/s : tadi jumpe si dia.. n talk a bit dengan die.. indahnye dunie..

ok la.. c u next time.. ~LOL~

Tuesday, December 13, 2011

TARA!! ITS NEW..

ASSALAMMUALAIKUM..
HAI U OLS..

today i make a simple decoration on my blog.. edit sini sikit, edit sane sikit.. lalala.. act edit template je kan.. tapi still rase new.. shuke3 nye dengan new blog ni.. (gedik minah ni) rase matang sikit... huhu..

ok la.. babai semua.. ~LOL~

Monday, December 12, 2011

U R PLASTIC DUDE!

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA..

aku bukan tak puas hati dengan die nie.. tapi aku memang benar2 tak puas hati dengan die nie.. mane tak.. muke je nampak baik, tapi belakang aku, mengate aku macam2.. wei, kalau kau tak puas hati dengan aku, meh hadap aku.. kite tengaok..tak payah nak luahkan rase tak puas hati kau tu belakang aku..(berape banyak 'tak puas hati' daaa). cerite bagai nak rak yang aku la punce segalenye.. masalah semua dari aku.. aku, aku, aku lah segalenye jadi serabut.. arghhh.. kuajaqqqq!!!

dulu berkepit dengan aku, sanggup tahan lapar sebab nak makan same aku, sanggup buat ape je untuk aku, siap dengar cakap mak kau konon nye mak kau cakap "biar kite tunggu orang, jangan orang yang menunggu kite" woi! bla laaa.... 

sekarang, da renggang dengan aku, segalenye nak ungkit balik.. ape cerrr??!! ade aku ungkit pasal kau ke? sikit pon x hadap la wei.. memang aku sayang kau, sebab kau kawan aku, kau teman aku.. tapi sanggup kau malukan aku dengan kawan2 kite.. sanggup kau buat aku macam nie.. jauh disudut hati aku, aku sangat terkesan dengan sikap kau.. aku tak kisah kau nak buang aku dari hidup kau, tapi kite masing2 da matang.. tak payah nak buat cerite macam budak tak de akal... aku tak salah kan kau 100%, aku pun ade jugak cacat celanye.. tapi tak de la sampai nak mengaibkan orang.. at least give some respect to ur old fren dude..

agiosss ~LOL~

Sunday, December 11, 2011

KELEBIHAN NIKAH..

ASSALAMMUALAIKUM  KAWAN..
HARAP KORANG SIHAT WAL'AFIYAT..

esok aku nak gi hiking kat PANTAI KERACHUT.. hehe.. tak sabar nak gi.. tapi ade yang ngelat tak nak gi semate2 nak elak sesuatu yang die patut buat, tapi tak buat sampai sekarang.. erm.. up to u la.. 

korang nak tahu tak.. nikah nie ade banyak kelebihan.. antarenye..

♥ Saat akad nikah ~ dapat PAHALA!
♥ Suami peluk isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Cium isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Renung isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Suami bekerja untuk cari rezeki halal untuk isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Suami bernafsu tengok isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Suami pegang isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Suami marah isteri (untuk menegur) ~ dapat PAHALA!
♥ Suami imamkan isteri ~ BERLIPAT KALI DARAB TAMBAH kali kuasa dua PAHALA!(nk gtau bnyaknya pahala ^,^)
♥ Suami ajar isteri fardhu ain ~ dapat PAHALA!
♥ Suami setubuh isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Main kenyit2 mata dengan isteri ~ dapat PAHALA!

Allahu akhbar...SERONOKNYA....

ok la.. itu je untuk malam ni ye.. babai2 olss... ~LOL

Friday, December 2, 2011

JEALOUSY!!

ASSALAMMUALAIKUM..
HAI PEEPS.. 

something happens in my heart.. its hurt.. i just cant bare with it.. i dont want let it kill me, but it does.. damn! what should i do..

tadi aku nampak si die lunch with one girl ni.. owh.. how hard i wanna say it.. please! please! please! say that i've seen a wrong guy.. terbantut beb nak lunch.. everything goes wrong with me.. x senang duduk aku dibuatnye. apekah ini semua??? adekah aku telalu mengharapkannya.. oh tidak! tabahkanlah hati aku  YA ALLAH.. 

kawan aku cakap "kumbang bukan satu" on the other hand my friend said "bunge bukan sekuntum" arghhhh..

ku hanya mampu berdoa padamu YA ALLAH.. 

ok, jumpe lagi nanti..
daaa.... ~LOL~

Sunday, November 20, 2011

HADIAH TERBAIK UNTUK PASANGAN..

JAM TANGAN - Tanda mengingati setiap masa dan waktu.
CINCIN - Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG - Tanda mesra.
RANTAI LEHER - Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG - Tanda penghargaan dan penghormatan.


KASUT - Sentiasa mengambil berat/prihatin.
PAKAIAN/KAIN - Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.
PAYUNG - Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI - Tanda cinta.
BINGKAI GAMBAR - Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.

BUKU – Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA - Tanda perkenalan dan tanda sayang.
COKLAT - Semanis cintamu.
LAGU/CD/KAD UCAPAN - Mengabadikan cinta dan kenangan
SEJADAH DAN AL-QURAN - Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.
HANDPHONE - Tandanya kau jangan lari dari ku!!!! Akan ku mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup).

Tetapi hadiah yang paling di nanti-nantikan oleh setiap pasangan adalah...

MASUK MEMINANG - Tandanya dia serius dan betul-betul serius mencintai kamu!

Tuesday, November 15, 2011

RAYE AJI DI PERANTAUAN

ASSALAMMUALAIKUM..
HAI PEEPS.. SIHAT? HOPE SO..

macam sedih kan title kat atas tu. tapi memang sedih pon. aku ni tak dapat nak balik raye aji yang lepas. sebab ape? sebab nak berkhidmat untuk negare. cewah ayat.. poyos! hehe.. tak de la.. sebenarnye aku ade camp tu.. yang aku habaq kat hampa kat entry before this.. 

ok! this is the first time i've been celebrate raya kat rumah orang lain. kenape kat rumah orang lain? aku tak de rumah ke? bukan la.. sebab cuti yang diberikan tak mengizinkan aku beraye di kampung. aku ade cuti 4 hari je.. memang korang akan cakap cukup je. tapi perjalanan ke rumah aku amek mase satu malam = 8 hours u know.. huh! jenuh nak menunggu dalam bas.. kematu bontot beb.. tu kalau aku amek bas malam. x pe la lagi. kalu aku amek bas siang, mahu tak burn hari aku satu hari tu.. hurm.. mane puas nak beraye kat kampung 2 3 hari je beb.. at least seminggu la kan..

ok. kalau aku tak beraye kat kampung, aku beraye kat mane? ha.. ni yang cek nak habaq mai ni.. cek beraye kat rumah skuad palapes cek.. kat bandaq baru kedah ni.. hehe.. tq kynah.. family die, lahai sporting habis la.. bagi makan satay lagi. sedap woo.... abang die bagi pinjam kerete so that kitorang boleh beraye rumah fathul.. x la jauh sangat rumah fathul dari rumah kynah.. dekat ja.. kat rumah fathul lak makan daging korban.. best wo.. sup lembu.. daging masak kunyit lagi syok.. hurm.. air asam mak die macam air asam kat kafe la.. hehe.. ok la lets the picture speak..

aku di pagi raya

atin yang baru lepas mandi.
*rumet

anak2 buah kynah

rajin la konon ye..

aku lagi.. hihi.. jangan marah ye..
*peace yaww

3 dara pingitan

kami!!

mesej sape la c fieza hun ni..

satay yang kami makan di pagi raya.. nyum3..

afif, ayie n toyak datang..

semua ade kat rumah kynah

tunggu depa makan la ni..

sambil tunggu depa makan, aku makan lagi..

mereka cantik..

tuan rumah dan fieza hun..

afif n ayie bergelak sakan di rumah fathul..

fathul najmi..

bincang ape tah..

lagi sekali..
ok.. thats all from me.. c u next time..
~LOL~

Monday, November 14, 2011

MAAF FEYRA SHAMSUDDIN

ASSALAMMUALAIKUM GUYS..

title macam buat salah besar an.. haha.. sebenar nye tak de pape pon.. cume aku rase keceweeeessss yang teramat sangat coz lambat on blog ni.. minggu lepas aku pergi PRA-ANNUAL CAMP PALAPES. pendedahan awal for the real ANNUAL CAMP in this coming feb 2012.. bile dah camp for about 6 days, ofcoz la tak de depan lappy.. and on that week, i've been tag by feyra shamsuddin kat entry nye "25 things random giveaway by penmerah.com".. budak nye comei aiihhh.. geram tengok.. n she is in love with her boy damn much.. sweet depa ni.. rase nak macam depa je. tapi.. hurm.. tak de seru lagi kot.. 

well, tq so much feyra coz sudi tag kat kaktus hidup.. i've been appreciate.. yehuuu... & kaktus hidup nak mintak maaf coz tak tengok blog awai2.. nyesai gila wei..hurm.. tak pe la, be +ve, next time ade lagi kan.. huhu..

c u tonight.. ~LOL~

Monday, November 7, 2011

BILE DAH ADE PERASAAN INI..

ASSALAMMUALAIKUM..
HAI GUYS..
LAME TAK BERSUA KAN..

bukan ape, kadang2 banyak je idea nak update blog, tapi.. bile da mengadap lappy kesayangan ni, lain pulak jadi nye.. plan nak ber-FB-ing dalam 10-15 minit, tapi, 10-15 jam jadinye.. hehe.. duk donlot lagu la, stalk fb orang la. n macam2 lagi la yang menaik untuk dilakukan.. 

eh2, sebelum tu nak tu, nak tanye kat korang la... korang penah tak crush kat someone.. ha.. mesti ade kan.. now aku rase macam aku cush kat someone la... 
Image Detail

 lahai hati, bersabar ye sayang.. tak lame lagi awak akan ade pasangan... die add aku kat fb tau, n i was like.. omg.. tak sangke.. tak sangke.. hurm.. aku tak tau nak kata pa.. aku happy sangat wei.. heaven je rase..


ok la, c u then.. ~LOL~

Tuesday, October 25, 2011

PLANNING??

ASSALAMMULAIKUM READERS..

hai semua.. harap korang sihat..
aku macam biasa la.. sihat sangat2.. tak payah nak cakap la, makan pakai semua lengkap.. maklum la, da duduk rumah kan.. order je nak makan ape, kat mak ke, kat abang ke.. mesti dapat punye lah.. hehe..


ok, saje nak post entry.. nak tanye korang plan ape tuk cuti depa ni.. pade yang indian tu, ofcourse2 la sambut depavali kan.. yang tak sambut macam aku ni.. anything to do? abang aku yang ke-2 plan nak bawak anak2 die pergi zoo melaka.. so, ajak aku, aku pantang kalau orang ajak berjalan ni.. tak kire la kemane pon.. nak aje aku ikut.. janji dapat cuci mate.. hehe.. thats all..

c u soon.. ~LOL~

Saturday, October 22, 2011

HOME SWEET HOME.. :)

ASSALAMMUALAIKUM PEEPS..
HAI U OLS..
terase happy bangat.. sebab ape? sebab currently at my own room, my own house.. hehe.. ceteke bile aku balik.. taraaa... malam semalam aku gerak balik then, pagi tadi sampai.. dari penang ke rumah aku ambil mase 6-8 hours.. naik bas la.. kalau naik kerete.. erm.. don't know coz tak pernah lagi datang penang naik kerete.. well, well, dan well..

aku tak tahu nak describe macam mane happy-nye aku kat rumah ni.. dapat tatap muke mak, ayah, anak buah yang comel2 n my siblings.. hehe.. tadi jalan2 ke UTEM campus induk coz ade convocation. plus ade asiah.. abang asiah grad hari ni.. so, ambil kesempatan la nak jalan2.. bile lagi kan.. kebetulan ade orang offday from work.. so aku ajak la jalan sane sini..
aniq haziq

aliff irfan

azim putra

mak aku pulak sempat perli time aku cakap nak gi convo abang asiah.. "baru balik da nak jalan, bukannye nak tolong aku kat rumah" haha.. gelak besau aku.. ye la, mane tak, kat rumah ade keje ape je.. nothing much la.. kak ipau aku boleh buat all that since die stay kat rumah aku 3 bulan ni coz mak die yang tinggal serumah dengan die gi haji or umrah.. err.. tak tahu la aku which one..

kejam tak aku.. hehe.. bukan semua keje la aku bagi kat akak aku buat.. sikit je pon.. kadang aku dengan die sendiri tak de keje nak buat kat rumah ni.. haha.. bab masak yang berat2 memang aku fail la kan.. die la yang masak kalau tak mak aku.. aku kejenye kat bahagian baju n mengemas rumah selain baby sitter tuk anak die since die ngan abang aku keje.. hehe..
saje nak interframe muke yang macam haram.. haha..

till then.. c u next entry.. ~LOL~

Monday, October 17, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME!

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA..
lame kan aku tak update.. almost 1 month rasenye.. sorie la, sangat la busy ok. macam2 nak kene uruskan.. dengan palapes nye lagi, study nye lagi.. huh!! peluh menitis2 you..
*ceh! tipu sangat..


ok la.. ok la.. back on the title, bulan sembilan ritu aku sempat sambut birthday aku yg ke 20 kat rumah.. 03.09 to be exactly.. wei, happy kot sambut birthday kat rumah.. mane tak, da lame kot tak sambut birthday kat rumah.. sejak masuk matrik, memang tak sempat la nak sambut kan.. waktunye tak bersesuaian.. time nie, cuti 4 bulan kat rumah + birthday + puase + raye kat rumah.. bahagianye rase..
*nampak tak muka bahagie aku ni (^,^)



well, someone give birthday cake tuk aku coz katenye tak sempat nak sambut same2 aku.. then, its ok as long as my family is around me.. bonusnye malam tu, abg aku yg ke 3, abg erol buat ayam bakar, kuah percik. mak masak nasi lemak.. lahai happynye aku, korang dapat bayangkan tak?? 
*wink wink

abg erol jemput semua kawan2 die. kawan2 aku pulak tak dapat datang coz masing2 da balik U.. diorang amek diploma, aku ngan suria aje amek degree sekarang ni. si alhaniah pulak bakal amek degree coz die matrik 2 tahun.. so, enjoy the picture la ye..

kek aku! love it! sedap tau..

tiup lilin ye..

potong kek
itu aje tuk kali ni.. c u next entry.. daaa.... 
~LOL~

Monday, September 12, 2011

WELCOME BACK

ASSALAMMUALAIKUM..
hai kengkawan.. sihat x? hope so.. well, aku dua kali demam kot.. bulan puasa ritu dgn mggu lepas. baru sihat sikit2 ja ni pun..



macam mane dengan hari2 korang? fine tak? kalau aku, aku rasa cam tak ja wei.. aku nak balik rumah.. makkkk.. :( actually aku da sampai USM tercinta aku (ceh, ye ke?) semalam pagi.. penat aku mengemas bilik. berhabuk. tak tahan aku.. maklum la, 4 bulan tak dak orang sentuh bilik ni hang tau dak.. so, sem ni aku duk ground floor, plus sekat dengan toilet, plus dekat dengan pintu keluar. and the most happy things ever is that dekat gila dengan cafe. makcik cafe pun aku boleh nampak dari bilik aku wei.. 

btw, aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI tuk semua yang baca belog aku yang tak seberapa ni.. thanks keranan sudi baca ya.. kenapa ya aku selalu wish ape2 lambat.. macam puasa tu pun aku ucap lambat gak.. hihi.. sorry guys.. mungkin aku busy kot.. (busy la sgt kan)
thats all la.. c u next time k.. ~LOL~ 

Saturday, August 27, 2011

10 BUKTI LELAKI SANGAT RUMIT & SUKAR DIFAHAMI

ASSALAMMUALAIKUM.. 
hai readers.. wassup?? doing well??

hari ini aku nak kongsi something dengan korang.. lelaki oh lelaki.. mereka ni sukar difahami tau kadang2.. cube baca ni.. 

1. jika kita melayannya dengan baik, dia fikir kita jatuh cinta dengannya. jika tidak, kita dianggapnya sombong.
2. jika kita berpakaian cantik,  dia fikir kita sedang cuba untuk menggodanya pula. jika tidak dikatanya kita kekampungan.
3. jika kita berdebat dengannya, dia kata kita keras kepala. jika kita berdiam diri, dia kata IQ kita tak tinggi.
4. jika kita lebih pintar darinya, dia akan jatuh air muka. jika dia yang lebih pintar, dibilangnya hebat.
5. jika kita tidak cintakannya, dia akan cuba mendapatkan kita bermati-matian. jika kita mencintainya, dia akan cuba untuk tinggalkan kita.
6. jika kita untuk berkongsi masalah kita dengannya, dikatanya kita menyusahkan. jika tak, dia akan tuduh kita tak percaya padanya.
7. jika kita cerewet sedikit, dia akan kata kita macam pengasuh. jika dia yang cerewet, dikatanya ambil berat.
8. jika kita mungkir janji, dia kata kita tak boleh dipercayai. jika dia pula, terpaksa la kononnya.
9. jika kita menyakitinya, dia kata kita kejam. jika dia menyakiti kita pula, dia kata kita terlalu sensitif dan sukar untuk dijaga hati. 
10. jika kita mengirimkan perkara ini kepada lelaki-lelaki diluar sana, mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar.

ha.. kan aku da cakap. lelaki ni sukar difahami & sometimes sangat la rumit.. wahai lelaki, cuba la jangan terlalu ego.. hihi..

sampai sini aje.. k, daa... ~LOL~

Sunday, August 21, 2011

BOLEH KURANG KE??

ASSALAMMUALAIKUM..
HAI KENGKAWAN...

aku nak tanya, boleh ke follower kita berkurangan?? aku baru perasan follower aku kurang sorang.. actually bukan aku yang perasan la.. adik aku yang perasan.. haha.. al maklum la... aku nie kan buta IT sikit..

ok la.. bai... ~LOL~

Saturday, August 20, 2011

WORDS

KEHIDUPAN INI TAK SEMUDAH YANG KITA LIHAT. NAMUN, KEPAYAHAN DAN KEPERITAN ITULAH YANG MEMBUATKAN KITA MATANG DAN TAHU MAKNA SERTA TUJUAN HIDUP YANG SEBENAR.. <3

Friday, August 19, 2011

KITA. KEHIDUPAN. KEPUTUSAN.

ASSALAMMUALAIKUM..
hai peeps...
hope korang sihat.. aku tak berape sihat.. lately batuk2 + selseme..

korang tahu tak yang kehidupan dan keputusan saling berkait rapat?? kita dan kehidupan. kehidupan dan kita.. kehidupan dan keputusan.. semuanya berkait rapat.. keputusan lah yang membuatkan kita memilih kehidupan yang sebegini.. boleh dikatakan sesuatu keputusan menentukan hidup yang kita jalani sekarang ni.. kadang2 kita perlu membuat keputusan yang  betul2 kene dengan jiwa kita. bukan atas kehendak orang lain.. memang la kita perlu meminta pendapat orang lain before make any decision.. but sesuatu decision perlu dibuat perlu lah diteliti dengan bijaksana baik buruknya..

sekarang, baru aku faham kenapa kita kene buat keputusan dengan memikirkan sedalam2 nya kesan keputusan tu kepada kehidupan kita di masa akan datang. kita sendiri sedia maklum yang keputusan yang baik adlah keputusan yang boleh mendatangkan kebahagiaan dalam hidup kita.

sudah hampir 4 bulan aku bercuti.. dan aku telah silap membuat perhitungan. aku kira dengan tidak bekerja dan hanya duduk rumah aku akan bahagia, namun tidak semuanya indah.. semua benda yang aku nak buat terbantut. sebab apa??? sebab aku tak de semangat nak buat. tiap2 hari aku bangun tidur dengan mind set rutin di rumah aku tiap hari adalah sama. tidak berubah walau sedikit pun.. boring tau! dan mood untuk membuat kerja2 yang sudah lama tertanam dibenak aku tak sempat tuk aku lakukan.

k la.. thats all tuk hari ni.. daaaaaa... ~LOL~

Monday, August 15, 2011

PUASA OH PUASA!!

ASSALAMMUALAIKUM..
hai readers..

agak lame seyh aku tak update blog ni.. malas telah menemani aku sepanjang aku tidak meng-update blog..
agaknye da terlambat tak aku nak wish SELAMAT BERPUASA & SALAM RAMADHAN kat korang semua?.. tak pe.. aku da wish da pon.. well.. thats it.. sepanjang da 15 hari berpuase nie kan, aku baru sempat 3 kali pergi bazar ramadhan kat MERLIMAU tu.. sumpah sesak kalau pergi jam 5.30 ke atas.. tapi cousin aku cakap, pukul 4 pon da ramai org.. huh!! pesat gak ye bazar kat situ membangun.. huhu.. well.. waktu2 macam tu la org ramai nak g coz da redup sikit.. tak gitu nyah!! 

well.. sape2 yang tinggal dekat MELAKA should pay a visit there.. memang memuaskan tau.. macam2 ada..

ok! thats all.. see you soon.. daaa.. ~LOL~